Yoga – flow,centrum voor yoga, zwangerschapsyoga & meditatie

Yoga is jezelf ONTMOETEN

Ik nodig je uit voor een reis naar binnen

Yoga is als een ontdekkingsreis. Je eigen grenzen vinden, je lichaam verkennen, je geest tot rust brengen. Het is jezelf leren kennen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Yoga is niet te vergelijken met een sport of een liefhebberij. Het is geen zweverig gedoe, niet iets voor het Oosten. Het is niet voor lenige mensen, je hoeft niet op je kop te staan of jezelf in de knoop te leggen.

Yoga is gewoon voor iedereen

De motivatie om yoga te gaan doen is heel persoonlijk. Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit. Misschien ren je van hot naar her en heb je behoefte aan aandacht en tijd voor jezelf. Misschien heb je het gevoel dat er meer achter het leven zit maar krijg je er geen vat op. Het kan zijn dat je stress ervaart en je wilt daar onderhand wel eens vanaf. Of je wilt gewoon lekker bewegen, beter slapen, meer rust ervaren, inzicht krijgen, ontspannen, noem maar op.

Voor mij is yoga vooral bewustwording

Als ik me bewust word van wat mijn lichaam me vertelt, als ik me bewust word hoe mijn denken mijn handelen bepaalt, pas dan kan ik het veranderen. Het geeft vertrouwen en brengt rust.

Yogalessen

Ik geef yogalessen in kleine groepjes, met veel aandacht voor de persoonlijke beleving. Waar iedereen werkt met respect voor de eigen lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. Waar serieus gewerkt en ook gelachen wordt. We werken met lichamelijke oefeningen en besteden ook aandacht aan de gedachtestroom, die alsmaar voortduurt en die soms met ons op de loop gaat.

 

Yoga | Flow, centrum voor bewustwording, Dongen

 

Wat gebeurt er concreet in een yogales?

We werken met ons lichaam als instrument. We doen lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen, energie-oefeningen, we leren spannen en ontspannen. Er is ook aandacht voor meditatie en visualisatie. Met yoga werk je aan een positieve manier van leven en zorg je voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Misschien moet je het gewoon eens ervaren. Er is altijd wel een mogelijkheid om een proefles mee te doen.