Wie ik ben

 

Wie ik ben

Ik ben Margreet Ballemans, geboren en getogen in Dongen. Ik ben getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de zorg voor mensen met een beperking. Op 25 -jarige leeftijd is mijn interesse gewekt voor yoga.

Yoga heeft mij van een zoeker ook een vinder gemaakt

Omdat ik yoga ben gaan beschouwen als de basis van mijn levenshouding, besloot ik de vier-jarige opleiding te gaan volgen tot hatha/raja yogadocente bij het opleidingscentrum de ‘Blikopener’ in Tilburg. Het is een beslissing geweest in mijn leven waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Het bracht me in de ‘flow’. Steeds weer kom ik tot nieuwe inzichten. Yoga heeft mij van een zoeker ook een vinder gemaakt. Begrijpelijk dat ik één en al enthousiasme voel. Daarom heb ik er mijn studie en mijn beroep van gemaakt. Ik wil niets liever dan anderen begeleiden op het yogapad.

Zwangerschapsyoga & Reiki

Parallel aan de yogaopleiding liep mijn vorming en de inwijdingen tot Reikimaster en het volgen van de opleiding tot zwangerschapsyogadocente. Verdieping en inspiratie haal ik uit het volgen van verschillende specialisaties en workshops. Ook haal ik veel inspiratie uit mijn eigen beoefening van yoga en meditatie.

  • Na verschillende cursussen op het gebied van geestelijke ontwikkeling en bewustwording heb ik cursussen gevolgd voor meditatiebegeleider.
  • Ik heb de 4-jarige opleiding tot hatha/raja yogadocente gevolgd.
  • In dezelfde periode nam ik ook deel aan de jaartraining bij de ‘Blikopener’ in Tilburg over de onderdelen yoga meditatie (sam-yama), zazen, kinhin en vipassana.
  • Ik heb een tiendaagse vipassana-meditatie in Dilsen doorlopen.
  • Ook heb ik deelgenomen aan de kernmeditatie en de verdiepingscursus bij Innertechnology in Eindhoven.
  • Ik volgde de opleiding Holistisch Coach bij het Internationaal Holistisch Centrum in Westelbeers en Frankrijk.
  • Daarna volgde ik de opleiding trance-healing I en II.
  • In 2012 nam ik deel aan de bijscholing voor Dru yoga. Deze zachte vorm van yoga heeft mijn hart gestolen.  Het is niet voor niets de yoga van het hart. Het heeft een belangrijke invloed op mijn yogalessen.
  • De cursus ‘Adem Bewust’, gebaseerd op de methode van Dixhoorn, heeft meer verdieping gebracht in mijn yogabeoefening.
  • De bijscholing voor Yoga Nidra heb ik in 2017 gevolgd bij Maaike Chavanu.

Al deze ontwikkelingen houden me in beweging. Vanuit mijn hart wil ik deze levenshouding uitdragen aan iedereen die daarvoor open staat. Heb je interesse in yoga, zwangerschapsyoga, meditatie of Reiki? Neem dan contact op.

Margreet Ballemans